Jul,  Livet i Qatar

Holder I jul i Qatar ? Christmas in Qatar?

Facebookmail

Holder I jul i Qatar?! 🤔
Jamen kan man det?😮
Er det ikke et muslimsk land – og hvad så med flæskestegen?😲

Vi danskere fejrer jul den 24. december om aftenen, og det gør vi også når vi bor i Qatar.
Vi fejrer den samme begivenhed som altid – fødslen af Jesus, og det ændrer vores geografiske forhold ikke på.

Uanset hvor man befinder sig i verden, kan man vælge at fejre denne dag som man har lyst til, fuldstændig på samme måde som man kan vælge at fejre sin egen fødselsdag som man har lyst til.
Hvordan vi alle fejre vores egen fødselsdag, er sikkert lige så forskelligt som der kulturer i verden, og det samme gælder for julen.

Det man skal huske på er, at her i Qatar er største delen af alle beboere Expats (arbejdende mennesker fra hele verdenen), og mange af os fejrer jul.
Der bliver ikke spillet julemusik i butikkerne og gaderne ikke er julepyntet, men trods det, er julen en stor del af december måned her i Qatar.🎅🤶
En del af specialbutikkerne i vores store indkøbscentre dekorerer med juletræer og julekugler i december måned, og er med til at hjælpe os komme i julestemning.🤩 Og så har Qatar valgt at holde kæmpe udsalg fra midt december, og DET er jo en gave i sig selv 😁
Hvert år hernede oplever jeg at blive ønsket glædelig jul af ALLE nationaliteter og trosretninger, og alene det skaber en dejlig stemning for mig.

Det handler jo i bund og grund om respekt for hinanden og hinandens tro samt levevis, og DET har vi her i Qatar.🥰
Så på samme måde som muslimerne ønsker mig glædelig jul, ønsker jeg selvfølgelig dem en glædelig Ramadan, når den tid indfinder sig.
Så simpelt kan det gøres – og jeg elsker den åbenhed, nysgerrighed og accept af hinanden, som findes her.

Pynter I så op til jul hvor I bor?  JA det gør vi.

I dette compound, hvor vi bor, går de fleste all-in på lys og sjove dekorationer.😍🤗
Det er så hyggeligt når vi går tur med Dallas om aftenen at nyde alle de forskellige lys og dekorationer, der er sågar huse med musikshow der matcher lysshow. Ganske Imponerende.
Forrige år var der en af vores naboer som havde en snekanon til at køre, og hvor var det vildt at stå i ”snevejr” iført sandaler juleaften i Mellemøsten.❄

Jeg har i mit liv holdt jul på mange forskellige måder og sammen med mange forskellige mennesker alt efter hvor jeg var i mit liv.
De sidste 3 juleaftener har jeg haft bopæl her i Qatar, og så er det som udgangspunkt her jeg holder jul.
For os er det nemmest at være hjemme sammen med Dallas, og det giver os bestemt en anden oplevelse i juletiden end den vi har haft i Danmark.
Og nej, der er INTET galt med den danske jul i Danmark, men for mit vedkommende har jeg prøvet det i 42 år af mit liv inden jeg kom hertil, og så er det fint at prøve noget andet.

Så selvfølgelig kan julen fejres i Qatar – og DET bliver den.
Det er ikke helt det samme som i Danmark, hvilket jo er logisk.
Her kan jeg ikke lige smutte i supermarkedet efter rødkål på glas, de gode grødris, kirsebærsauce, æbleskiver, Gløgg, pebernødder eller julesmåkager osv – MEN så kan man jo faktisk lave det selv 😀 OK! jeg har ikke lavet æbleskiverne, men det har min veninde og hun har været så betænksom at bage til os også 😍

Hvis man er ude i god tid, så kan man, har jeg læst, købe marcipan fra Danmark i Qatar.
Til den fantastiske pris af 88 Qar (pt.ca. x1,7 = Dkr.) kan man købe hele 400 Gram – ELLER man kan lave det selv.

Det er helt sikkert en af de store ”øjenåbnere” hernede at skulle finde de ”gamle” opskrifter frem på hvordan ALT laves fra bunden med gode råvarer.
Men hey – hvad skal jeg ellers bedrive tiden med, nu hvor jeg ”bare” går hjemme og børnene er fløjet fra reden….. (ironi kan forekomme)😂

Jeg havde dog aldrig troet jeg kunne holde jul uden Hr. Beauvais eller Fru Karen Volf (Danske fødevaremærker), og selvom de er savnet, (de gør livet lidt nemmere, og smagen er altid perfekt) så er der faktisk noget ganske fint over at lave alting selv fra bunden – som i gamle dage.👨‍🍳

Som dansker kan du da ikke undvære flæskestegen?!
Jo, det kan jeg faktisk nemt, men jeg behøver ikke undvære den.
Sidste år havde vi min bror, svigerinde samt yngste søn på juleferie, og min husbond købte den lækreste flæskesteg hernede, direkte importeret fra Danish Crown i DK.
Jeg må indrømme det var den bedste flæskesteg jeg nogensinde har fået, og tænk sig at jeg skulle helt til Mellemøsten for at finde den
Jeg har konkluderet at danske eksportvarer er bedre end de vare der bliver solgt i Danmark, så der er ingen klager herfra.

I år holdt vi os dog kun til and, men vi sad også kun min husbond og jeg (og Dallas), så jeg følte det var lidt overvurderet med både and og flæskesteg. Jeg vælger at dele billeder fra forrige jul (2019) da maden der repræsenterer vores typiske julemad.

Kold rødkålsalat med frisk appelsin, granatæbler, valnødder, æbler og dressing.

Varm rødkål lavet fra bunden

Brunede kartofler

And og flæskesteg
I år gik flere ting lidt skævt, og det er det som kan ske når råvarerne ikke er som ”de plejer” at være.

Faktisk er der slet ikke noget der hedder ”ting er som de plejer at være” her. Den ene dag kan jeg finde f.eks agurker i butikken, og næste dag er der ingen…. Måske går der flere dage før de igen er der. Sådan er det med rigtig mange varer lige fra sodavand til bagepapir og salat, og så må vi tænke kreativt og finde eller opfinde alternativer.

Nå men tilbage til vores juleaften;
Jeg var uheldig at finde kartofler som overhovedet ikke egnede sig til almindelig kogte kartofler, da de slet ikke havde nogen form for fasthed, og derfor egnede de sig heller ikke til brunede kartofler…
Men altså brunet kartoffelmos er vel også en form for kartofler😂😉

Risalamanden var i princippet fin nok – jeg skulle bare lige have kommet det sidste flødeskum i og så ville den have været GOD!
Men det gik så først op for mig dagen efter, da jeg netop rørte den op igen – ak ja, sådan er der så meget..
Risalamanden blev indtaget sammen med vores venner, som vi gik over til efter vi havde spist og åbnet gaver.

Den 25. december har vi tradition for at deltage i Christmas Brunch på en af de store hoteller her i Doha.
Det er et overflødighedshorn af mad og kage i alle afskygninger og fra alle dele af verden. Det er en oplevelse og er altid ganske hyggeligt.

Nu er julen overstået, og jeg må indrømme at jeg håber på julen 2021 bliver anderledes og mere normal end her i 2020.

Loading

Translate »